{filedir_1}12092011_vergeer_s.jpg
  • VOLGENDE

    'Vergeer zet punt achter sportcarriere'

  • VORIGE

    Davydenko stuurt Mayer naar huis

Tags:

Sijsling boekt mooiste zege uit loopbaan

De overwinning van Igor Sijsling op Jo-Wilfried Tsonga tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament was mogelijk de mooiste in zijn loopbaan. Dat zei de Amsterdammer, die met 7-6 (3), 4-6, 6-4 won, na afloop in Rotterdam. "Omdat het tegen een toptienspeler is en voor eigen publiek. Ik heb meer zelfvertrouwen dan vorig jaar. Ik heb mijn spelletje gevonden."

Volgens Sijsling speelde Tsonga, de mondiale nummer acht, in de eerste set iets beter, maar de Fransman liet het afweten in de tiebreak. "Toen dacht ik: als ik een set kan winnen, dan ook twee. Bij vlagen was ik beter, maar de partij dreigde te kantelen nadat ik de tweede set had verloren. Dan baal je even, maar vervolgens heb ik het per punt bekeken."

Sijsling had van te voren al vertrouwen in een goede afloop, zo stelde hij. "Als ik goed aanvallend speel kan ik veel spelers uitschakelen. Maar je moet het nog wel even doen tegen een top tien speler." De nummer 77 van de wereldranglijst is niet bezig met toernooiwinst. "Ik heb niet het gevoel dat ik hier voor de titel kan gaan. Ik ben hier met een wildcard binnengekomen. "

De 25-jarige Sijsling had ook het idee dat er van onderschatting sprake was bij zijn als derde geplaatste opponent. "Hij dacht misschien 'ik win toch wel'." In de tweede ronde stuit Sijsling op de Slowaak Martin Klizan.

146 views
Geplaatst op 11/02/13 23:35

0 0

REACTIES VIA FACEBOOK

REAGEER OP DEZE VIDEO

Melding bij nieuwe reacties

Reacties op deze video

GERELATEERDE VIDEO’S

Sporteditie op Facebook Twitter Sporteditie

Copyright © Sporteditie.nl 2013 | Contact | mobiel | Partners: FTW.nl, Skoften.net, Kees TM, Fail.nl, PiCDUMP