{filedir_1}28052012_deportiva_s.jpg
  • VOLGENDE

    Deportivo ontslaat coach na zes duels

  • VORIGE

    Miami Heat verslaat Lakers in NBA

Tags:

Jaksche: Spaanse sport verbergt iets

Oud-wielrenner Jörg Jaksche heeft zijn twijfels of de rechtbank van Madrid wel de onderste steen boven wil krijgen in het proces rond dopingarts Eufemiano Fuentes. Volgens de Duitser heeft de 'Spaanse sport iets te verbergen'. "Er staan te veel belangen op het spel", vertelt Jaksche maandag in de Franse krant Le Monde. Later maandag doet Jaksche als getuige zijn verhaal voor de rechtbank.

De rechtszaak begint maandag aan zijn derde week. Getuige Jaksche denkt niet dat de rechters de waarheid echt boven tafel willen krijgen. "Ik heb ernstige twijfels over de bereidwilligheid van de Spaanse rechters in deze zaak."

Als voorbeeld noemt Jaksche het verbod van de rechter aan Fuentes om zijn volledige klantenlijst te onthullen. Fuentes gaf tijdens zijn verhoor aan daartoe bereid zijn, maar kreeg geen toestemming. "Het is onbegrijpelijk. Ik was geschokt door deze weigering. Normaal gesproken pakt een rechter alle informatie aan die licht kan werpen op een zaak."Jaksche is van plan volledige openheid van zaken te geven. "Ik wil alles vertellen en geen halve bekentenissen zoals Lance Armstrong en Ivan Basso afleggen." De oud-coureur heeft toegegeven na zijn overstap naar Liberty Seguros in 2005 klant te zijn geweest van Fuentes.Vorige week onthulde een voormalig voorzitter van Real Sociedad dat de Spaanse voetbalclub ook jarenlang gebruikmaakte van de diensten van Fuentes. Daarmee lijkt Fuentes' klantenkring verder te reiken dan alleen het wielrennen, weet ook Jaksche. "Fuentes vertelde me dat hij niet alleen samenwerkte met wielrenners, maar ook met atleten en tennissers. Ik heb echter geen sporters persoonlijk herkend."Bij een inval in de praktijk van Fuentes werden in 2006 tientallen bloedzakken gevonden. Die waren voorzien van codenamen om de sporters te beschermen. Wielrenners als Jan Ullrich en Ivan Basso werden ontmaskerd en kregen een schorsing. Het proces duurt vermoedelijk tot half maart. Fuentes heeft het geluk dat Spanje in 2006 nog geen antidopingwetgeving had. Wel kan hij worden gestraft voor het in gevaar brengen van de gezondheid van zijn klanten.

253 views
Geplaatst op 11/02/13 12:30

0 0

REACTIES VIA FACEBOOK

REAGEER OP DEZE VIDEO

Melding bij nieuwe reacties

Reacties op deze video

GERELATEERDE VIDEO’S

Sporteditie op Facebook Twitter Sporteditie

Copyright © Sporteditie.nl 2013 | Contact | mobiel | Partners: FTW.nl, Skoften.net, Kees TM, Fail.nl, PiCDUMP