{filedir_1}30102011_messi_s.jpg
  • VOLGENDE

    Messi mist training Barcelona

  • VORIGE

    'Van Marwijk nieuwe coach FC Twente'

Tags:

Hoofdsponsor schiet Veendam te hulp

Het financieel geplaagde SC Veendam heeft steun gevonden bij hoofdsponsor Gjaltema. De geldschieter heeft de clubleiding laten weten de salarissen over de maand februari voor zijn rekening te nemen. Hiermee is het onmiddellijke liquiditeitsprobleem voor de club geweken, laat Veendam woensdag weten op zijn website.

De clubleiding heeft het beraad dat zou worden gehouden als er woensdag voor 12.00 uur geen oplossing was gekomen opgeschort. Overigens hangt het voortbestaan van Veendam nog steeds aan een zijden draadje. Ook aan andere kortlopende financiële verplichtingen moeten binnen afzienbare tijd worden voldaan.

De eerstedivisionist kreeg dinsdag van de gemeente te horen dat van kwijtschelding of opschorting van de huurverplichtingen van het stadion geen sprake kan zijn. Die toezegging was nodig om de de mediagelden van de KNVB vooruitbetaald te krijgen.Veendam, dat in 2010 op het nippertje van de ondergang werd gered, kampt met een aanzienlijk begrotingstekort. De KNVB gaf de club uit Groningen onlangs uitstel tot 1 april om met een plan van aanpak te komen. Pogingen om geld te genereren hebben vooralsnog echter weinig opgeleverd.Veendam bezet momenteel de tiende plaats in de Jupiler League. Na RBC, Haarlem en AGOVV kan het de vierde club in korte tijd worden die uit het betaald voetbal verdwijnt.

193 views
Geplaatst op 27/02/13 12:50

0 0

REACTIES VIA FACEBOOK

REAGEER OP DEZE VIDEO

Melding bij nieuwe reacties

Reacties op deze video

GERELATEERDE VIDEO’S

Sporteditie op Facebook Twitter Sporteditie

Copyright © Sporteditie.nl 2013 | Contact | mobiel | Partners: FTW.nl, Skoften.net, Kees TM, Fail.nl, PiCDUMP