{filedir_1}24042012_thomas_s.jpg
  • VOLGENDE

    Thomas slaat slag in tweede rit

  • VORIGE

    Murray zet Chardy simpel opzij

Tags:

‘Doping bij PDM in Tour 1988’

Acht van de negen renners van de voormalige Nederlandse PDM-ploeg in de Tour de France van 1988 gebruikten doping. Dat blijkt uit notities van verzorger Bertus Fok, meldt de Volkskrant woensdag. In het opschrijfboekje hield Fok precies bij wat de coureurs kregen toegediend aan verboden middelen.

Steven Rooks, Gert-Jan Theunisse, Adrie van der Poel, Andy Bishop, Rudy Dhaenens, Marc van Orsouw, Jörg Müller en Peter Stevenhaagen werden door Fok van doping voorzien. Ze kregen vooral cortisonen en testosteron toegediend, maar er was ook sprake van bloedtransfusies.

Alleen Gerrie Knetemann reed de Tour dat jaar zonder doping. Hij verliet de wielerronde nadat hij bij een valpartij in de zesde etappe zijn rib brak. Het was al bekend dat er verboden middelen werden gebruikt binnen PDM. Onder anderen Theunisse en Rooks gaven dat later toe.De Tour verliep in 1988 succesvol voor PDM. Rooks won de etappe naar Alpe d'Huez, pakte de bergrui en eindigde als tweede in het algemeen klassement. Van der Poel won eveneens een etappe en de Nederlandse formatie legde beslag op het ploegenklassement.

447 views
Geplaatst op 23/01/13 09:25

0 0

REACTIES VIA FACEBOOK

REAGEER OP DEZE VIDEO

Melding bij nieuwe reacties

Reacties op deze video

GERELATEERDE VIDEO’S

Sporteditie op Facebook Twitter Sporteditie

Copyright © Sporteditie.nl 2013 | Contact | mobiel | Partners: FTW.nl, Skoften.net, Kees TM, Fail.nl, PiCDUMP