{filedir_1}09012012_haase_s.jpg
  • VOLGENDE

    Haase kansloos tegen Gulbis in Ahoy

  • VORIGE

    Gebre Selassie breekt hand

Tags:

De Bakker zet in Rotterdam stap naar beste 100

Tennisser Thiemo de Bakker is op de weg terug naar de top honderd. De Westlander bereikte dinsdag de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament. "Volgens mij pak ik nu al de helft van de punten die ik nodig heb", glunderde hij. De punten zijn een van de redenen dat De Bakker Ahoy verkoos boven een challengertoernooi. "Je kan je ook meten met de top en ik kom hier graag."

Tegen Youzhny kon de nummer 123 goed meekomen. Zijn eerste opslagbeurt leverde De Bakker in, maar daarna ging het crescendo. "Mijn service liep daarna beter. Dat geeft me rust en de ruimte om wat te proberen. Als het niet lukt, dan niet, maar je kan wel druk zetten."

Dat de Rus last van zijn rug had, merkte De Bakker pas toen hij zich liet behandelen. "In de tweede set viel er weinig van te merken. Na die behandeling liep hij niet echt goed meer." Ondanks de opgave van de Youzhny, was de Nederlander dan ook tevreden. "Ik had de wedstrijd al binnen. Dit voelt als een echte overwinning."

De Bakker werkte twee jaar hard om weer in de buurt van de top te komen. Dat dat lukt geeft de voormalig nummer veertig van de wereld een goed gevoel. "Hier heb ik twee jaar voor lopen zwoegen. Ik ben helemaal van nul begonnen."

Via challengertoernooien wil hij nu de laatste stap zetten. "Ik denk dat ik zo een betere kans heb om me voor Roland Garros en Wimbledon te plaatsen. Dat is mijn doel."

143 views
Geplaatst op 12/02/13 16:15

0 0

REACTIES VIA FACEBOOK

REAGEER OP DEZE VIDEO

Melding bij nieuwe reacties

Reacties op deze video

GERELATEERDE VIDEO’S

Sporteditie op Facebook Twitter Sporteditie

Copyright © Sporteditie.nl 2013 | Contact | mobiel | Partners: FTW.nl, Skoften.net, Kees TM, Fail.nl, PiCDUMP