{filedir_1}11032012_schalke_s.jpg
  • VOLGENDE

    Schalke moet Uchida voorlopig missen

  • VORIGE

    San Antonio verslaat Chicago Bulls

Tags:

CONI onderzoekt Cipollini

Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) gaat onderzoek doen naar wielrenner Mario Cipollini. Het CONI laat weten dit te doen naar aanleiding van mediaberichten over dopinggebruik.

Cipollini, de wereldkampioen van 2002, zou volgens de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport zich onder meer hebben ingelaten met epo, hormonen en bloedtransfusies hebben . De oud-renner was volgens het dagblad klant van de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes, die hem met de codenaam 'Maria' zou hebben aangeduid.

Cipollini greep in 2002 de wereldtitel in het Belgische Zolder en zegevierde in Milaan-San Remo en Gent-Wevelgem. Ook won hij het puntenklassement in de Giro d'Italia.De renner noemde de beschuldigingen zondag 'ongefundeerd en absurd'. Volgens zijn advocaat heeft de Gazetta een fout gemaakt. Een faxnummer waarmee de krant Cipollini heeft geïdentificeerd als een dopinggebruikende renner, zou niet het nummer van Cipollini zijn geweest.Sinds 2011 is de 45-jarige Cipollini, die een recordaantal van 42 etappes in de Ronde van Italië op zijn naam schreef, als adviseur actief bij de Russische ploeg Katusha.

162 views
Geplaatst op 12/02/13 09:25

0 0

REACTIES VIA FACEBOOK

REAGEER OP DEZE VIDEO

Melding bij nieuwe reacties

Reacties op deze video

GERELATEERDE VIDEO’S

Sporteditie op Facebook Twitter Sporteditie

Copyright © Sporteditie.nl 2013 | Contact | mobiel | Partners: FTW.nl, Skoften.net, Kees TM, Fail.nl, PiCDUMP